dijous, 26 de novembre de 2009

Expressions idiosincràtiques (IV): "colla de nazis"

Reprenc el fil de les expressions que sento més pròpies, que des del setembre no ho havia fet.

Aquesta és una de les meves preferides, segurament també de les més controvertides. A vegades pren la variant "pu***" nazis. Fa referència a tot aquell grup de persones que resulti "dolentot" (avui han fet polònia i encara estic sota els efectes del Molina). La pronúncia de la Z és variable. Inclou l'alemanya, la catalana i l'espanyola, però reconec que aquí predomina l'última.

No només es pot resumir a exemples, doncs, com "aquests d'aquest partit polític determinat que inclou dues oclusives bilavials sordes com a sigles són una colla de nazis", sinó que pot ser aplicat també a jugadors de l'equip rival en una partida de proevolution soccer.

8 comentaris:

XeXu ha dit...

Me'n faig una idea. Aquesta no està malament, és aplicable.

aigua_clara_ ha dit...

Aviam, a mi em sembla que hi ha molts grups d'aficionats al futbol que son nazis!
Els seus noms ja ho diuen tot, i molt més els seus actes!

El peletero ha dit...

Nazi és ja un concepte que ha ultrapassat les seves pròpies fronteres, fent-se més confús que clar. Nazi era un membre del Partit Nacional Socialista alemany. Avui en dia inclou totes les seves manifestacions de violència, xenofòbia, tribalisme i estètica pseudo militar i un munt més de coses.

Una abraçada.

Joana ha dit...

No l'havia sentit mai, per ací no s'utilitza. Això de les dues oclusives bilabials sordes sona molt lingüístic, però metafòricament, millor no en parlem, perquè em recorda un xiste de molt mal gust. I millor no les sonoritzem, je,je.

maria ha dit...

Però aquesta z no la pronunciem com la s sonora?
Me l'apunto, però no crec que la digui...

Nits ha dit...

"Putus nazis": vale, me l'apunto, segur que trobaré un munt de situacions per fer-la servir... ara mateix, només pensant en algunes notícies del diari penso que uns 3 ó 4 cops la podria, collons de putus nazis.
Trobo que quedes ben descansat al dur-la. Uiiii què ens has ensenyat, jiji.

Anònim ha dit...

Arran de les reaccions de la caverna contra el text de les editorials de diaris catalans pregant perquè ens mantinguin l'autonomia retallada podríem fer servir aquest mot en més d'una ocasió. Si només amb això ja s'esveren, quan decidim anar més enllà... què ens diran?!

rits ha dit...

crec que l'he fet servir més d'una vegada aquesta expressió.

 
ir arriba